Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Πολεμική Αεροπορία δεν είχε καταχωρήσει ως κακοποιό τον δράστη της σφαγής του Τέξας
Η Πολεμική Αεροπορία δεν είχε καταχωρήσει ως κακοποιό τον δράστη της σφαγής του Τέξας

Η Πολεμική Αεροπορία δεν είχε καταχωρήσει ως κακοποιό τον δράστη της σφαγής του Τέξας

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δεν είχε ενημερώσει το Ομοσπονδιακό ραφείο Έρευνας για την κατα του Ντέβιν Πάτρικ Κέλι για ενδοοικογενειακή , κάτι που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την αγορά του ημιαυτόματου τουφεκιού εφόδου το οποίο χρησιμοποίησε για να σκοτώσει 26 ανθρώπους μέσα σε μια εκκλησία στο Τέξας την Κυριακή, παραδέχθηκε τη Δευτέρα μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι το αμα ς του Κέλι δεν είχε καταχωριστεί στο αρχείο του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τα Ποινικά Αδικήματα (NCIC)», δήλωσε η Αν Στέφανεκ, μια εκπρόσωπος της αμερικανικής ΠΑ, διευκρινίζοντας ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα ποινικά που δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα αυτό.

Μια οδηγία του Πενταγώνου προβλέπει ότι το υπουργείο Άμυνας είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει το FBI για όλες τις καταδίκες στα στρατοδικεία, με την εγγραφή των αδικημάτων στο NCIC.

Ο πρώην υποσμηνίας της USAF είχε κριθεί ένοχος από στρατοδικείο το 2012 για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και του παιδιού της. να εκτίσει 12 μήνες φυλάκιση στη στρατιωτική Μίραμαρ της Καλιφόρνιας. Αποφυλακίστηκε το 2014. Αποτάχθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις λόγω της κακής ς του και υποβιβάστηκε σε απλό σμηνίτη.

Βάσει της ομοσπονδιακής ς δεν θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να κατέχει όπλα μετά την καταδίκη αυτή, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση