Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πνέει αέρας «συμφωνίας» για τα πυρηνικά
Πνέει αέρας «συμφωνίας» για τα πυρηνικά

Πνέει αέρας «συμφωνίας» για τα πυρηνικά

Ως ζήτημ ωρών εμφνιζόταν, χθες το βράδυ, η επίτευξη οριστικής ς για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς μόνο δύο από τα επίμαχα προβλήματα είχαν μείνει σε εκκρεμότητα, ύστερα από ένα δεκαπενθήμερο εντατικών διαβουλεύσεων στη ενεύη.

Το βασικό κείμενο της ς, όπως και τα πέντε τεχνικού χαρακτήρα παραρτήματα που τη συνοδεύουν, «είναι έτοιμα κατά 96%», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Αμυνας του Ιράν, Αμπάς Αρακτσί. Οπως γνωστοποίησε ο Ιρανός αξιωματούχος, μεταξύ των ζητημάτων που είχαν επιλυθεί ήταν και ένα από τα πλέον ακανθώδη, εκείνο που αναφέρεται στον ρυθμό άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη από τη Δύση και τον .
Η θεαματική πρόοδος στις αντανακλάται και στη δήλωση του Ρώσου υφυπουργού, Σεργκέι Ριαμπκόφ, ότι «δεν αποκλείεται η υπογραφή συμφωνίας μέσα στις επόμενες ώρες». Ωστόσο, το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Ιρανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι η εκτίμηση αυτή δεν ήταν ακριβής και ότι οι ενδέχεται να παραταθούν εκ νέου, έως τις 13 Ιουλίου. Η προθεσμία για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των έξι μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, , αλλία, Γερμανία) και του Ιράν εκπνέει, κανονικά, σήμερα, ύστερα και από την τελευταία παράτασή της, τον περασμένο μήνα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση