Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Οι πλουσιότερες περιφέρειες ψηφίζουν για την αυτονομία τους
Οι πλουσιότερες περιφέρειες ψηφίζουν για την αυτονομία τους

Οι πλουσιότερες περιφέρειες ψηφίζουν για την αυτονομία τους

Δύο από τις πλουσιότερες περιφέρειες στη Βόρεια Ιταλία προχωρούν σε δημοψηφίσματα με σκοπό να ρωτήσουν τους κατοίκους των περιφερειών αν επιθυμούν μεγαλύτερη αυτονομία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία των δύο περιφερειών και το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι θέλουν να τους δοθεί περισσότερη διοικητική και αυτονομία από την κεντρική της Ρώμης. Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά σχεδόν 12 εκατομμύρια . Στο πλαίσιο αυτό, οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του έκαναν γνωστά τα στοιχεία που αφορούν την προσέλευση στις κάλπες των κατοίκων τους.

Αναλυτικότερα, στην περιφέρεια του , με πρωτεύουσα το Μιλάνο,το μεσημέρι της Κυριακής η προσέλευση των ψηφοφόρων ανερχόταν σε 10,87%. Στο , την ίδια , είχε ψηφίσει το 21,1% των πολιτών άνω των δεκαοκτώ ετών. Στην περιφέρεια του Μιλάνου δεν προβλέπεται ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για να είναι έγκυρο το δημοψήφισμα.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Μαρόνι, τόνισε όμως ότι όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η διαπραγματευτική δύναμη των δυο περιφερειών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του η προσέλευση στις κάλπες να ξεπεράσει τουλάχιστον το 30%.

Ο της Λέγκας του Βορρά, , δήλωσε ότι θα ζητήσει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την της Ρώμης, ανεξάρτητα από το τελικό ποσοστό της προσέλευσης στο συμβουλευτικό αυτό δημοψήφισμα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση