Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι πλουσιότερες περιφέρειες ψηφίζουν για την αυτονομία τους
Οι πλουσιότερες περιφέρειες ψηφίζουν για την αυτονομία τους

Οι πλουσιότερες περιφέρειες ψηφίζουν για την αυτονομία τους

Δύο πό τις πλουσιότερες περιφέρειες στη Βόρεια Ιταλία προχωρούν σε δημοψηφίσματα με σκοπό να ρωτήσουν τους κατοίκους των περιφερειών αν επιθυμούν μεγαλύτερη αυτονομία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία των δύο περιφερειών και το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι θέλουν να τους δοθεί περισσότερη διοικητική και αυτονομία από την κεντρική κυβέρνηση της ς. Δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά σχεδόν 12 εκατομμύρια Ιταλοί. Στο πλαίσιο αυτό, οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο έκαναν γνωστά τα στοιχεία που αφορούν την προσέλευση στις κάλπες των κατοίκων τους.

Αναλυτικότερα, στην περιφέρεια του Βένετο, με πρωτεύουσα το Μιλάνο,το μεσημέρι της Κυριακής η προσέλευση των ψηφοφόρων ανερχόταν σε 10,87%. Στο Βένετο, την ίδια , είχε ψηφίσει το 21,1% των πολιτών άνω των δεκαοκτώ ετών. Στην περιφέρεια του Μιλάνου δεν προβλέπεται ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για να είναι έγκυρο το δημο.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Μαρόνι, τόνισε όμως ότι όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η διαπραγματευτική των δυο περιφερειών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του η προσέλευση στις κάλπες να ξεπεράσει τουλάχιστον το 30%.

Ο της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι θα ζητήσει να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση της ς, ανεξάρτητα από το τελικό ποσοστό της προσέλευσης στο συμβουλευτικό αυτό δημο.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση