Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πλήθος μαχητικών στη Ν. Κορέα – Στο «χείλος του πολέμου« η χερσόνησος απαντά η Πιονγιάνγκ
Πλήθος μαχητικών στη Ν. Κορέα – Στο «χείλος του πολέμου« η χερσόνησος απαντά η Πιονγιάνγκ

Πλήθος μαχητικών στη Ν. Κορέα – Στο «χείλος του πολέμου« η χερσόνησος απαντά η Πιονγιάνγκ

Τη Δευτέρα, μαχητικά αερο F-22 απογειώθηκαν στον ουρανό της ότιας Κορέας για να ξεκινήσουν ασκήσεις μάχης, που σύμφωνα με τη , οδηγούν τη χερσόνησο στο χείλος του πολέμου.

Ένας αξιωματούχος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε πως τα κορυφαίας ς F-22, θα σμίξουν με τα F-35 της Αεροπορίας και του Σώματος Πεζοναυτών, σε αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς στη ότια Κορέα.

Τα μαχητικά F-22 και F35 που διαθέτουν την απόκρυψης Στελθ, είναι ανάμεσα στα 230 αερο που ανήκουν σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην εναέρια πολεμική άσκηση ετοιμότητας Vigilant Ace 2018.

Η άσκηση ξεκινάει λίγες μέρες αφότου τα στρατόπεδα της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, δήλωσαν επίσημα πως οι πιθανότητες πολέμου αυξάνονται.

Η περιορίστηκε σε δύο φράσεις. Το Σάββατο, το Υπουργείο Εξωτερικών της ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, , «παρακαλάει για πυρηνικό πόλεμο», μέσω ενός «ανυπολόγιστα επικίνδυνου ρίσκου που παίρνει σχετικά με τη χερσόνησο της Κορέας».

Μία μέρα μετά, ένα ρεπορτάζ από την εφημερίδα της Πιονγιάνγκ, Rodong Sinmun, ανέφερε πως οι ασκήσεις ετοιμότητας που θα διεξάγουν από κοινού ΗΠΑ και Νότια Κορέα, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, είναι μια «επικίνδυνη πρόκληση» που ωθεί την περιοχή «στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση