Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πληθαίνουν τα lockdown ενόψει Χριστουγέννων
Πληθαίνουν τα lockdown ενόψει Χριστουγέννων

Πληθαίνουν τα lockdown ενόψει Χριστουγέννων

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης αυστηροποιούν τα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ αρκετές προχωρούν ακόμα και σε σκληρό lockdown ενόψει της εορταστικής περιόδου και του πιθανού ξεσπάσματος 3ου κύματος, που αναμένεται σφοδρότερο από το εν εξελίξει δεύτερο.

Χθες Κυριακή, η  ανακοίνωσε ότι προχωρά σε καθολικό lockdown από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και έως τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου, ενώ ακολούθησε το Λονδίνο και περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας που θα τεθούν υπό πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Ο Υγείας Ματ Χάνκοκ, τόνισε ότι υπάρχει απειλή αύξησης των κρουσμάτων που θα ξεπεράσουν τις δυνατότητες των υγειονομικών υπηρεσιών. «Τις τελευταίες έξι εβδομάδες είδαμε μία μεγάλη, εκθετική αύξηση του ιού σε όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρτφορντσιρ. Αποφασίσαμε, επομένως, να θέσουμε το ευρύτερο Λονδίνο, το νότιο και δυτικό Έσσεξ και τις νότιες περιοχές του Χέρτφορντσιρ στην 3, δηλαδή στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού», ανέφερε.

H μετάβαση στην 3 σημαίνει ότι χιλιάδες μπαρ, παμπ, καφέ και εστιατόρια θα κλείσουν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις γύρω περιοχές. Ανοικτές θα παραμείνουν μόνον οι υπηρεσίες του takeaway, του ντελίβερυ και του click & collect.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η , ο πρωθ της οποίας, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε lockdown πέντε εβδομάδων εν μέσω αποδοκιμασιών. «Η θα κλείσει για πέντε εβδομάδες», δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, από την έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη, μπροστά στην οποία είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.

Φωτ: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Αυστηρά αναμένεται να επιβληθούν στην Ιταλία ενόψει των διακοπών. Ιταλικά ΜΜΕ μεταφέρουν την πληροφορία ότι εξετάζεται το ενδεχόμενα να μπει σε lockdown η χώρα από την παραμονή των Χριστουγέννων έως τις 2 Ιανουαρίου.

Στο , θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυκτα μέχρις τις 05.00 και στο Λουξεμβούργο όλη την περίοδο των γιορτών από τις 23.00 μέχρι τις 06.00.

Στη Γαλλία εξακολουθεί να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00 έως τις πέντε το πρωί. Η απαγόρευση δεν θα εφαρμοστεί την παραμονή των Χριστουγέννων, θα εφαρμοστεί ωστόσο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση ζητεί την αποφυγή μετακινήσεων μεταξύ περιφερειών, εκτός των οικογενειακών επισκέψεων.

Η Πολωνία αντιμετωπίζει πραγματική απειλή από ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζιέλσκι, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συνιστά τη συνέχιση των περιορισμών που ισχύον τώρα έως τουλάχιστον τις 17 Ιανουαρίου.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στο «κόκκινο» παραμένει η Νέα Υόρκη, με τον κυβερνήτη της Άντριου Κουόμο να αφήνει να εννοηθεί ότι ένα καθολικό lockdown είναι πιθανό.

Lockdown σε όλη την Τουρκία για τέσσερις ημέρες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση