Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας
Πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας

Πλήρης αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας

Χθες τα μεσάνυχτα οι ΗΠΑ και η Κούβα άνοιξαν και πάλι τις πρεσβείες τους στην Αβάνα και την Ουάσινγκτον, σ' έναν νέο σταθμό της ιστορικής προσέγγισης που άρχισαν πέρυσι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ραούλ Κάστρο.

Τα κτίρια που στεγάζουν τα ραφεία Συμφερόντων καθεμιάς από τις δύο χώρες στην πρωτεύουσα της άλλης θα ανακτήσουν αυτομάτως το καθεστώς της πρεσβείας το πρώτο λεπτό της 20ης Ιουλίου, ως συνέπεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε στις 30 Ιουνίου.

Στην Ουάσινγκτον, μια τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 (ώρα ς) στο ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα κτίριο της κουβανικής ς, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες — πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη ενός επικεφαλής της κουβανικής ς από το 1959.

Μια σημαντική κουβανική αροσωπεία αναμένεται μεταξύ των 500 προσκεκλημένων. Θα είναι τες ο εμβληματικός τραγουδιστής του κουβανικού καθεστώτος Σίλβιο Ροντρίγκες, καθώς και η αμερικανίδα αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τη Λατινική Ρομπέρτα Τζέικομπσον και ο επικεφαλης του ραφείου Συμφερόντων στην Αβάνα Τζέφρι Ντελαουρέντις.

Στο κτίριο θα υψωθεί η κουβανική σημαία.

Ο Μπρούνο Ροντρίγκες θα μεταβεί στη συνέχεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον , με τον οποίο θα συμμετάσχει σε κοινή συνέντευξη Τύπου γύρω στις 20:45 (ώρα ς).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση