Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πλημμύρες στη Γερμανία: Εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
Πλημμύρες στη Γερμανία: Εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Πλημμύρες στη Γερμανία: Εννέα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Πλημμύρες στη δυτική Γερμανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 70 άνθρωποι αγνοούνται, όπως αναφέρει η Bild, επικαλούμενη την αστυνομία.

Το χειρότερο πλήγμα δέχθηκε η οινοπαραγωγική περιοχή Αρβάιλερ, νότια της ς, αφού ο ποταμός Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο, υπερχείλισε προκαλώντας την κατάρρευση έξι σπιτιών. Η αστυνομία στην κοντινή πόλη του Κόμπλεντς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο.

Οι τοποθεσίες που επηρεάστηκαν βρίσκονται στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, το οποίο επλήγη , όπως και όλη η δυτική Γερμανία, από καταρρακτώδεις οι οποίες έκαναν τους ποταμούς να πλημμυρίσουν, ξερίζωσαν δένδρα, πλημμύρισαν ς και . Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, αν αυτό είναι δυνατό, και «να μετακινηθούν στους επάνω ορόφους, αν είναι απαραίτητο».

«Σε πολλά μέρη έχουν αναπτυχθεί και . Δεν έχουμε ακόμη πολύ ακριβή εικόνα επειδή τα μέτρα διάσωσης συνεχίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δύο έχασαν τη ζωή τους χθες, Τετάρτη, στην περιοχή Ζάουερλαντ, βορειοανατολικά της ς, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) μετέδωσε ότι ο ένας πνίγηκε και ο δεύτερος κατέρρευσε αφού πήρε μέρος σε μια επιχείρηση διάσωσης.

Οι σιδηροδρομικές και οι οδικές μεταφορές στην περιοχή έχουν διακοπεί, όπως και η ναυσιπλοΐα στον Ρήνο, ο οποίος αποτελεί μια σημαντική εμπορική αρτηρία.

Η γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε πως περισσότερες σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα και αύριο, Παρασκευή, στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Ειδικοί κάνουν λόγο για μια «απολύτως ασυνήθιστη» κατάσταση, καθώς η έντονη βροχή και οι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία προκαλούν πλημμύρες, ενώ τα ποτάμια ξεχειλίζουν από τις όχθες τους.

Υπήρξαν , δρόμοι πλημμύρισαν, κελάρια γέμισαν νερό και η σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία διαταράχθηκαν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση