Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πύρρειο νίκη Ραχόι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Πύρρειο νίκη Ραχόι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Πύρρειο νίκη Ραχόι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στην κορυφή των σφυγμομετρήσεων βρισκόταν χθες, τελευταία ημέρα δημοσίευσης δημοσκοπήσεων πριν από τις της Κυριακής, το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού , αν και τα ποσοστά αυτά δεν του επιτρέπουν να σχηματίσει αυτόνομη .

Η προοπτική αυτή ανοίγει τον δρόμο σε συνασπισμούς και ειδικότερα στο κεντροδεξιό φιλελεύθερο κόμμα Σιουδαδάνος, που θεωρείται ο καταλληλότερος κυβερνητικός εταίρους του . Το ισπανικό εκλογικό σύστημα επιτρέπει τη σύμπηξη συμμαχιών σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία. Πίσω από το Λαϊκό Κόμμα, ακολουθούν, με μικρές μεταξύ τους διαφορές, οι Σοσιαλιστές, το Σιουδαδάνος και οι αριστεροί Ποδέμος. Παρά ταύτα, το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων σχεδιάζουν να μην προσέλθουν στην κάλπη καθιστά κάθε πρόβλεψη ιδιαίτερα επισφαλή.

Χθες το βράδυ, ο και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσες επρόκειτο να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, σε μια τελευταία προσπάθεια προσέλκυσης αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Η σφυγμομέτρηση που δημοσίευσε στο χθεσινό της φύλλο η συντηρητική El Mundo έδινε ποσοστό 27,2% στο Λαϊκό Κόμμα, 20,3% στους Σοσιαλιστές, 19,6% στους Σιουδαδάνος και 18,4% στους Ποδέμος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση