Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Πιέσεις στον Κάμερον για την προσφυγική κρίση
Πιέσεις στον Κάμερον για την προσφυγική κρίση

Πιέσεις στον Κάμερον για την προσφυγική κρίση

Ομοβροντία εκκλήσεων για αλλαγή στάσης στο προσφυγικό δέχθηκαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και άλλοι ηγέτες, καθώς η τραγική φωτογραφία του τρίχρονου Αϊλάν από τη Συρία, νεκρού στην παραλία της Αλικαρνασσού, λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ για την κοινή γνώμη. Οσο περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για την ιστορία της οικογένειας, την αίτηση ασύλου που σκόπευαν να υποβάλουν στον Καναδά, την προηγούμενη προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο που παρεμποδίστηκε εν πλω από τις Αρχές, την πατρίδα τους στο μαρτυρικό Κομπάνι, τη μητέρα και τον αδελφό του Αϊλάν, που επίσης πνίγηκαν προχθές προσπαθώντας να φθάσουν στην Κω, ο αποτροπιασμός μεγαλώνει.

Στη Βρετανία, πάνω από 200.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει χθες κείμενο που ζητούσε από την κυβέρνηση να υποστηρίξει τους πρόσφυγες – αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν που απαιτείται για τη συζήτηση του θέματος από τη βρετανική Bουλή. «Κύριε Κάμερον, το καλοκαίρι τελείωσε. Τώρα πρέπει να ασχοληθείτε με τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» ήταν ο χθεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Sun, πάνω από τη φωτογραφία του Τούρκου ένστολου που κρατά το πνιγμένο τρίχρονο αγοράκι. Η φωτογραφία βρέθηκε στην πρώτη σελίδα των περισσότερων βρετανικών εφημερίδων, ενώ η αλλαγή στάσης της Sun ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η εφημερίδα αυτή ειδικεύεται στη χορήγηση καθημερινών δόσεων ρατσιστικού δηλητηρίου, με πρόσφατο αποκορύφωμα αρθρογράφο που τον Απρίλιο είχε αναφερθεί στους πρόσφυγες και μετανάστες ως «κατσαρίδες».

Δύο Βρετανοί βουλευτές προσφέρθηκαν χθες να πάρουν πρόσφυγες στα σπίτια τους, ενώ η απροθυμία της βρετανικής κυβέρνησης να στείλει εκπρόσωπο στο μεσημεριανό δελτίο του BBC ερμηνεύθηκε ως μία ακόμη ένδειξη ότι η κυβέρνηση Κάμερον επανεξετάζει τη στάση της. H βρετανική κυβέρνηση έως τώρα λειτουργούσε υποθέτοντας ότι όσο σκληρότερη στάση δείξει απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες (χωρίς καν να διαχωρίζει τις δύο έννοιες) τόσο περισσότερους πόντους θα κέρδιζε στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση