Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πίεση, νεύρα και ένταση λίγο πριν από την Αϊόβα
Πίεση, νεύρα και ένταση λίγο πριν από την Αϊόβα

Πίεση, νεύρα και ένταση λίγο πριν από την Αϊόβα

Ενα 24ωρο απομένει μέχρι τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα και στα στρατόπεδα Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών οι μηχανές είναι πρόσω ολοταχώς. Η ένταση κορυφώνεται καθώς στους Ρεπουμπλικανούς κυριαρχεί ο μεγιστάνας τόναλντ Τραμπ, ένας υποψήφιος που θεωρείται ωστόσο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί στις ομοσπονδιακές εκλογές, ενώ στους Δημοκρατικούς κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του αριστερού αάλου της, Μπέρνι Σάντερς.

Στα όρια νευρικής κρίσης βρίσκονται σημαίνοντες παράγοντες του Ρεπουμπλικανικού τος των λόγω των εξαιρετικά βίαιων ααραθέσεων μεταξύ των βασικών υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα. Το κατεστημένο του κόμματος κρούει τον κώδωνα κινδύνου, αφού δεν έχουν παρουσιαστεί προς το παρόν εναλλακτικές σοβαρές υποψηφιότητες στις αντισυμβατικές του μεγιστάνα τόναλντ Τραμπ ή του γερουσιαστή από το Τέξας, Τεντ Κρουζ.

Τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία βρίσκονται σε συναγερμό, είναι εκλεγμένοι και γερουσιαστές, μεγάλοι δωρητές και άλλοι. Οι ισχυροί παίκτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χάνουν την υπομονή τους καθώς πλησιάζουν οι προκριματικές εκλογές σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ. Φαίνεται, δε, ότι ήλπιζαν πως οι εκλεκτοί υποψήφιοί τους, όπως ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο της Φλόριντα, θα κατάφερναν να υπερισχύσουν των υπολοίπων.

Οι υποψήφιοι αυτοί και οι υποστηρικτές τους έχουν έως τώρα ξοδέψει περί τα 35 εκατ. δολάρια για να εξαπολύουν επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου και μοιάζει να μην έχουν καμία διάθεση να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική. Οπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, το μοναδικό αυτών των τακτικών ήταν να μην ενισχυθούν οι λεγόμενοι υποψήφιοι του κομματικού κατεστημένου, τη στιγμή που ο Τραμπ κερδίζει διαρκώς και ποσοστά.

Ταυτόχρονα, χωρίς εκπλήξεις, αλλά και χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο τηλεοπτικό των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, την Πέμπτη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση