Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΠΓΔΜ: Σταδιακά περνούν τα σύνορα οι μετανάστες – Ενταση στην ουδέτερη ζώνη
ΠΓΔΜ: Σταδιακά περνούν τα σύνορα οι μετανάστες – Ενταση στην ουδέτερη ζώνη

ΠΓΔΜ: Σταδιακά περνούν τα σύνορα οι μετανάστες – Ενταση στην ουδέτερη ζώνη

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης καθώς πολλοί , που είναι εγκλωβισμένοι, διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας να τους επιτρέψουν οι δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ να εισέλθουν στο έδαφος της χς. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, με γκλομπς στα χέρια, προσπαθούν να κατευνάσουν τους διαμαρτυρόμενους και μετανάστες, ενώ επιτρέπουν σε ευπαθείς ομάδες -κυρίως γονείς με παιδιά- να περάσουν το μπλόκο και το αγκαθωτό σύρμα που έχουν στήσει κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης.

Αρκετοί έχουν λιποθυμήσει και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Πρόσφυγες και μετανάστες συρρέουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Γευγελής και κατευθύνονται απευθείας στα γκισέ για να εκδώσουν το πολυπόθητο με προορισμό το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα με τη . Σύμφωνα με πληφορορίες από την ελληνική αστυνομία, θα επιτράπει η είσοδος σε περίπου 300 άτομα -γυναίκες και παιδιά- και από αύριο, από τις 5 το πρωί, ανά δίωρο, θα φεύγουν περίπου 300 άτομα.

Λίγο νωρίτερα, αστυ της ΠΓΔΜ είχαν επιτρέψει την είσοδο στην χ σε ολιγομελείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που με δάκρυα στα μάτια ή προτάσσοντας τα παιδιά τους ζητούν από τους αστυνομικούς της γειτονικής χώρας να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αναχωρήσουν με έκτακτο των τρένων, γύρω στις 8:30 το βράδυ, για το Ταμπάνοβτσε.

Δέκα άτομα τραυματίστηκαν από τα δακρυγόνα και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν νωρίτερα το πρωί συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ για να απωθήσουν τους πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη με την , στο ύψος της Ειδομένης. Απ' αυτούς οι τέσσερις, σύμφωνα με κλιμάκιο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκεται στην περιοχή, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Δύο από τους τέσσερις Σύρους πρόσφυγες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γουμένισσας. Πρόκειται για έναν 45χρονο με βαθύ θλαστικό τραύμα στον δεξιό μηρό με ύπαρξη ξένου σώματος (θραύσματα ς σφαίρας), το οποίο αφαιρέθηκε με χειρουργικό καθαρισμό και ακολούθησε συρραφή του τραύματος, και για έναν 29χρονο με κάκωση στην αριστερή πλευρά του ώμου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση