Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΓΔΜ: Συμφωνία και πρόωρες εκλογές το 2016
ΠΓΔΜ: Συμφωνία και πρόωρες εκλογές το 2016

ΠΓΔΜ: Συμφωνία και πρόωρες εκλογές το 2016

Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με τη μεσολάβηση του Επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, μέσω της οποίας θα δρομολογηθεί η επίλυση της πολιτικής κρίσης που μαστίζει την , εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεβ, σε ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησαν.

Ωστόσο, ο Νίκολα Γκρούεφσκι και ο Ζόραν Ζάεβ ερμήνευσαν το αποτέλεσμα της συμφωνίας από διαφορετική οπτική γωνία, προφανώς για τη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τη διεθνή κοινότητα για τη συμβολή της στις σχετικά με την επίτευξη της συμφωνίας.

Η συμφωνία την οποία υπέγραψαν οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της (Νίκολα Γκρούεφσκι του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, Ζόραν Ζάεβ του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση/SDSM, Αλί Αχμέτι του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI και Μεντούχ Θάτσι του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών) προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών στις 24 Απριλίου 2016.

Εκατό ημέρες πριν από τις εκλογές και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου 2016 θα οριστεί υπηρεσιακή με πρωθυπουργό ο οποίος θα προέρχεται από τις τάξεις του κόμματος VMRO-DPMNE του οποίου ηγείται ο Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο τελευταίος θα αποχωρήσει από τον πρωθυπουργικό θώκο στα του τρέχοντος έτους. Μία υπηρεσιακή εκατό ημέρες πριν από τις εκλογές θα αποτελέσει πράξη που θα εφαρμόζεται κάθε φορά που θα διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση