Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Περού: Σεισμός 5,2 βαθμών με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Περού: Σεισμός 5,2 βαθμών με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Περού: Σεισμός 5,2 βαθμών με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη τους και 40 τραυματίστηκαν από σεισμό 5,2 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα της ς προς Δευτέρα στο νότιο Περού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας.

«Προς το οι νεκροί ανέρχονται σε 4 και οι τραυματίες σε 40, ωστόσο αυτός ο απολογισμός μπορεί να αλλάξει» μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή Αρεκίπα καθώς στη συνέχεια προκλήθηκε κατολίσθηση από την οποία καταστράφηκαν περίπου πενήντα και αποκλείστηκαν , διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο του Περού, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σιβάι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Καϊγιόμα και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε μόνον 8 χιλιόμετρα.

Έπειτα από αυτόν σημειώθηκαν πολλοί μετασεισμοί σήμερα την αυγή.

«Αισθανθήκαμε έναν πολύ ισχυρό σεισμό που προκάλεσε σε όλη την κοιλάδα Κόλκα και προκάλεσε τη διακοπή της επις με τα γειτονικά χωριά και ζητήσαμε να σταλούν μηχανήματα για να μπορέσει να υπάρξει πρόσβαση σε αυτά. Υπάρχουν νεκροί», δήλωσε στον ραδιοσταθμό RPP ο δήμαρχος της Καϊγιόμα Ρομούλο Τίντα.

Η περιφερειακή της Αρεκίπα, ιαμίλα Οσόριο, αναφέρθηκε από την πλευρά της σε πολλούς νεκρούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω, και πρόσθεσε ότι περισσότερα από 80 έχουν καταστραφεί.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση