Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Περού: Σεισμός 5,2 βαθμών με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Περού: Σεισμός 5,2 βαθμών με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Περού: Σεισμός 5,2 βαθμών με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν από σεισμό 5,2 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα της ς προς Δευτέρα στο νότιο , ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας.

«Προς το παρόν οι νεκροί ανέρχονται σε 4 και οι τραυματίες σε 40, ωστόσο αυτός ο απολογισμός μπορεί να αλλάξει» μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή Αρεκίπα καθώς στη συνέχεια προκλήθηκε κατολίσθηση από την οποία καταστράφηκαν περίπου πενήντα και αποκλείστηκαν δρόμοι, διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο του , το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σιβάι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Καϊγιόμα και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε μόνον 8 χιλιόμετρα.

Έπειτα από αυτόν σημειώθηκαν πολλοί μετασεισμοί σήμερα την αυγή.

«Αισθανθήκαμε έναν πολύ ισχυρό σεισμό που προκάλεσε σε όλη την κοιλάδα Κόλκα και προκάλεσε τη διακοπή της ς με τα γειτονικά χωριά και ζητήσαμε να σταλούν για να μπορέσει να υπάρξει πρόσβαση σε αυτά. Υπάρχουν νεκροί», δήλωσε στον ραδιοσταθμό RPP ο δήμαρχος της Καϊγιόμα Ρομούλο Τίντα.

Η περιφερειακή της Αρεκίπα, ιαμίλα Οσόριο, αναφέρθηκε από την πλευρά της σε πολλούς νεκρούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω, και πρόσθεσε ότι περισσότερα από 80 έχουν καταστραφεί.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση