Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Περού: Ο Κουτσίνσκι κερδίζει τις εκλογές από την Φουχιμόρι
Περού: Ο Κουτσίνσκι κερδίζει τις εκλογές από την Φουχιμόρι

Περού: Ο Κουτσίνσκι κερδίζει τις εκλογές από την Φουχιμόρι

Ο πρώην οικονομολόγος της Πγκόσμις Τράπεζας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίν κέρδισε 41.438 ψήφους παραπάνω από την αντίπαλό του Κέικο Φουχιμόρι στις προεδρικές εκλογές που έδειξαν πολύ μικρή ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο, χιλιάδες όμως επίμαχες ή αδρίνιστες ψήφοι μένουν ακόμα να μετρηθούν, είπαν οι εκλογικές αρχές χθες.

Ο κεντρώος Κουτσίνσκι κέρδισε με 50,12% επί των καταμετρηθέντων ψήφων, έναντι του 49,88% της Φουχιμόρι, κόρης του φυλακισμένου πρώην προέδρου, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή του , ONPE. Πρόκειται για την πιό αμφίρροπες εκλογές που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 50 χρόνια στο . Ο Κουτσίνσκι, 77 ετών, είπε ότι θα αναμείνει το τελικό από την ONPE προτού ανακοινώσει τη νίκη του, αλλά απευθύνθηκε στους Περουβιανούς σαν να είχε ήδη κερδίσει. “Θα εργαστούμε για όλους τους Περουβιανούς”, είπε σε συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας, “Πολλοί Περουβιανοί αισθάνονται ότι έχουν παρέλθει οι ευκαιρίες για αυτούς, αλλά εμείς θέλουμε όλους να συμμετάσχουν” στο μέλλον της χώρας.

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής δήλωσε ότι το θέμα των υπολειπόμενων ψήφων θα λυθεί “σύντομα” αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Η Φουχιμόρι δεν έχει παραδεχθεί την ήττα της μετά την των επίσημων αποτελεσμάτων χθες. Παρά τις διακυμάνσεις των εκλογικών μετρήσεων τις τελευταίες μέρες, δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα ποσοστά του Κουτσίνσκι από την αρχή της καταμέτρησης των ψήφων. Οι σύμμαχοί της στη βουλή είπαν νωρίτερα ότι επιθυμούσαν να ακυρώσει η εκλογική επιτροπή δεσμίδες ψήφων από διάφορα εκλογικά κέντρα λόγω παρατυπιών που είχαν βρει. Οι όμως είπαν ότι θα δεχθούν τα επίσημα .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση