Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες στην Ε.Ε. το 2015
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες στην Ε.Ε. το 2015

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες στην Ε.Ε. το 2015

Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφθασαν δια ξηράς και θαλάσσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασε φέτος το ένα εκατομμύριο, ενώ 3.600 άνθρωποι έχασαν τη τους ή αγνοούνται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η του ΟΗΕ για τους και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών, οι μισοί από τους και που φθάνουν στην Ευρώπη είναι Σύροι, ενώ το 20% είναι Αφγανοί και το 7% Ιρακινοί.

Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, από τις συνολικά 1.005.504 αφίξεις σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – , Βουλγαρία, Ιταλία, , Μάλτα και Κύπρο – έως τις 21 Δεκεμβρίου, η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων αυτών – 816.752 – έφθασαν δια θαλάσσης στην .

«Γνωρίζουμε ότι η είναι αναπόφευκτη, είναι απαραίτητη και είναι θεμιτή», ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του ΔΟΜ Γουίλιαμ Λέισι Σουίνγκ.

«Αλλά δεν αρκεί να υπολογίζει κανείς τον αριθμό των αφίξεων – ή τους σχεδόν 4.000 που φέτος έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι ή έχουν πνιγεί. Πρέπει επίσης να δράσουμε. Η πρέπει να είναι νόμιμη και ασφαλής. Για όλους – τόσο για τους ίδιους τους όσο και για τις χώρες που θα γίνουν το νέο τους σπίτι».

Ο σχεδιασμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προβλέπει ότι οι αφίξεις θα συνεχίσουν με ανάλογους ρυθμούς το 2016, ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΔΟΜ Τζο Μίλμαν είπε ότι είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις για το .

«Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έφθανε σε αυτό το επίπεδο. Απλά ελπίζουμε οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Μίλμαν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση