Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο
Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).

«Δυστυχώς, αυτό το σαββατοκύριακο φθάσαμε σε νέο επίπεδο υπερβαίνοντας τους 2.000 πρόσφυγες και που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Ιτάγι Βίρι.

Από τον Ιανουάριο, 188.000 χιλιάδες άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, κυρίως στην Ελλάδα και την , και αναμένεται ότι το συμβολικό όριο των 200.000 θα ξεπεραστεί χωρίς δυσκολία.

Περί τους 97.000 πρόσφυγες και έχουν φθάσει στην Ελλάδα και 90.500 στην , ενώ οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στη διαδρομή από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την . Έχουν καταγραφεί 1.930 θάνατοι στη διαδρομή αυτή, έναντι 60 περίπου στη διαδρομή προς την Ελλάδα, κυρίως μέσω της Τουρκίας.

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν στη ζωή τους στα στενά της Σικελίας αυτό το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον οργανισμό. Στη μία περίπτωση, 14 πτώματα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μεσσήνης. Οι άνθρωποι είχαν πεθάνει από την εξάντληση και την δίψα όταν το πόσιμο που είχαν μαζί τους χρησιμοποιήθηκε για την ψύξη της μηχανής του πλοίου που τους μετέφερε προς την Ιταλία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση