Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Περιορισμοί στις κινήσεις Παλαιστινίων
Περιορισμοί στις κινήσεις Παλαιστινίων

Περιορισμοί στις κινήσεις Παλαιστινίων

Με ενίσχυση των στρατιωτικών του δυνάμεων στην παλαιστινιακή Δυτική Oχθη και περιορισμού των μετακινήσεων των Παλαιστινίων απάντησε το Ισραήλ στην προχθεσινή επίθεση δύο ενόπλων στην καρδιά του , που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων πολιτών.

Δράστες της επίθεσης ήταν ο 22χρονος Παλαιστίνιος, Χαλέντ Μοχάμεντ Μαχάμρα και ο κατά ένα χρόνο νεότερος εξάδελφός του, Μοχάμεντ Αχμάντ Μαχάμρα, από το χωριό Γιάτα της Δυτικής Oχθης, κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Χεβρώνα, πεδίο συχνών συγκρούσεων των Παλαιστινίων με τον ισραηλινό στρατό. Η επίθεση εκδηλώθηκε στο συγκρότημα Σαρόνα, ένα από τα πιο ζωντανά κέντρα της εμπορικής και νυχτερινής ζωής του , με πλήθος καφέ, εστιατορίων, και πολυκαταστημάτων. Σε βίντεο που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας, οι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι εμφανίζονται να προχωρούν ανέμελοι, ντυμένοι με κοστούμια και γραβάτες, παραπέμποντας σε , μέχρι τη στιγμή που βγάζουν τα α τους και ανοίγουν πυρ εναντίον των θαμώνων που βρίσκονταν στη βεράντα ενός καφέ. Πλην των τεσσάρων ανθρώπων, ηλικίας 32 έως 58 ετών, που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Eνας εκ των δραστών συνελήφθη και ανακρίνεται, ενώ ο άλλος τραυματίστηκε στη συνακόλουθη ανταλλαγή πυρών και νοσηλεύεται σε ισραηλινό νοσοκομείο.
Η πρώτη αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης ήταν να ενισχύσει τις δυνάμεις κατοχής στην παλαιστινιακή Δυτική Oχθη με δύο ακόμη τάγματα. Παράλληλα, ανακάλεσε 83.000 άδειες σε Παλαιστινίους που σκόπευαν να επισκεφθούν το Ισραήλ κατά τον ιερό για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανίου και να προσκυνήσουν στο τέμενος Αλ Aκσα, στην παλαιστινιακή ανατολική Ιερουσαλήμ. Η αυτή ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις, δεδομένου ότι στο παρελθόν ξέσπασαν μεγάλης έκτασης λόγω των εμποδίων αναφορικά με την πρόσβαση στο Αλ Aκσα, το τρίτο πιο ιερό τέμενος του ισλάμ, μετά της Μέκκας και της Μεδίνας.Ο Ισραηλινός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέφθηκε την Τετάρτη το βράδυ τον τόπο της επίθεσης, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατικό που διεπράχθη εν ψυχρώ». Επί τόπου έσπευσε χθες και ο υπουργός Aμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο οποίος παρήγγειλε επιδεικτικά γεύμα στο καφέ όπου έλαβε χώρα η αιματοχυσία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση