Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού
Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού

Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ ακόμη τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας ξένος τουρίστας, όταν άνδρες ντυμένοι μαριάτσι (μουσικοί του δρόμου) άνοιξαν πυρ την Παρασκευή το βράδυ στην Πλάθα Γκαριμπάλντι στο ιστορικό κέντρο της Πόλης του Μεξικού, μιας πλατείας πολυσύχναστης από τουρίστες και διάσημης για τα μουσικά της μπαρ.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των γεγονότων που συνέβησαν στην Πλάθα Γκαριμπάλντι. Τρεις άνδρες άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σημείο και δύο απεβίωσαν στο νοσοκομείο», ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα της πρωτεύουσας, συμειώνοντας ότι ένας ξένος συγκαταλέγεται στους τραυματίες.

Τα τέσσερα από τα ήταν ηλικιών από 22 έως 46 ετών, ανέφεραν . Το πέμπτο δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο που βρισκόταν στην Πλάζα Γκαριμπάλντι ούρλιαζε και έτρεχε όταν άκουσε πυροβολισμούς περίπου στις 22:00 την Παρασκευή το βράδυ, παρόλο που κάποιοι φαίνονταν αρχικά ατάραχοι από τον καταιγισμό πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, δύο από τους νεκρούς, 36 και 46 ετών, ήταν γνωστοί στην για κλοπή και ναρκωτικών, ανέφερε η εισαγγελική ανακοίνωση.

Οι δράστες, που έφυγαν από το σημείο με τρεις μοτοσυκλέτες, χρησιμοποίησαν φορητά όπλα και τον ελαφρύ οπλισμό και είχαν στόχο μια συγκεκριμένα ομάδα ατόμων, τόνισε η .

Περίπου 60 κάλυκες βρέθηκαν στο έδαφος.

Το κίνητρο της ς αυτής στην καρδιά της μεξικανικής πρωτεύουσας, που συχνά είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ εγκληματικών ομάδων, δεν έχει γίνει γνωστό.

Η Πλάθα Γκαριμπάλντι βρίσκεται κοντά στην περιοχή Τεπίτο, όπου δρα η μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα στην πρωτεύουσα, η Union Tepito, ο αρχηγός της οποίας συνελήφθη τον Αύγουστο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση