Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πέντε νεκροί Βρετανοί τουρίστες
Πέντε νεκροί Βρετανοί τουρίστες

Πέντε νεκροί Βρετανοί τουρίστες

Με τη ζωή τους πλήρωσν την επιθυμί τους να παρακολουθήσουν τις φάλαινες να κολυμπούν ελεύθερες στην ανοικτή θάλασσα, πέντε Βρετανοί τουρίστες, που πνίγηκαν όταν το καναδικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε την Κυριακή. Ενα ακόμα άτομο αγνοείται.

Το σκάφος «Λεβιάθαν ΙΙ» μετέφερε 27 σε κρουαζιέρα για να δουν τις φάλαινες, όταν βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολομς. Ακόμα και σήμερα μπορεί να δει κανείς το σκάφος μισοβυθισμένο περίπου δώδεκα ναυτικά μίλια δυτικά του Τοφίνο. Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα και ήδη διενεργείται έρευνα από την καναδική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών. Οπως έγινε γνωστό, το «Λεβιάθαν ΙΙ» εξέπεμψε σήμα κινδύνου γύρω στις πέντε το απόγευμα (τοπική ) και αμέσως έφτασαν στην περιοχή πολεμικά αερο και ελικόπτερα όπως και της ακτοφυλακής που κάναν τη νύχτα ημέρα με τους φάρους τους. Διασώθηκαν 21 επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του Τοφίνο και ήδη οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο.

To σκάφος διαχειριζόταν η εταιρεία James Whaling Station. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι το πρώτο της ναυάγιο. Το 1998 άλλο ένα σκάφος της ανατράπηκε, κατά τη διάρκεια παρόμοιας εκδρομής, με να πνιγεί ο χειριστής του και ένας επιβάτης. H δήμαρχος του Τοφίνο, Τζόζι Ομπορν, δήλωσε ότι «οι καρδιές όλων μας έχουν σπάσει και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Τομ Κάμπελ, ο οποίος βρισκόταν στην αποβάθρα την που εκτυλίχθηκε η επιχείρηση ς και είδε τους διασωθέντες, δήλωσε ότι «τα πρόσωπά τους διηγούνται ολόκληρη την ιστορία. Δεν μπορεί να περιγράψει κανείς την κατάσταση αυτών των ανθρώπων. Απλά μοιάζουν εντελώς χαμένοι, σοκαρισμένοι και χαμένοι».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση