Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πενς: Πριν το τέλος του 2019 η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Πενς: Πριν το τέλος του 2019 η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Πενς: Πριν το τέλος του 2019 η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Ο αρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος έγινε δεκτός με και ευγνωμοσύνη από το Ισραήλ, αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα μιας «νέας εποχής» στις προσπάθειες για ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, παρά την οργή και το μποϊκοτάζ της επίσκεψής του από τους τελευταίους.

«Βρίσκομαι εδώ με την ελπίδα ότι είμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής, όπου θα επαναληφθούν οι συν για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση που επηρεάζει την περιοχή αυτή εδώ και δεκαετίες», δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της ς του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν .

Ο Πένς έφθασε χθες βράδυ στο Ισραήλ για μια επίσκεψη μικρότερη των 48 ωρών σε ένα υπόβαθρο ισραηλινής ευγνωμοσύνης και παλαιστινιακής οργής, μετά την απόφαση του προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Οι ηγέτες αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν την επίσκεψη του Αμερικανού αροέδρου, ο οποίος δεν πρόκειται να συναντήσει κανέναν από αυτούς στη διάρκεια της παραμονής του. Προηγουμένως είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ερχόμενος μονομερώς σε ρήξη με την αμερικανική διπλωματία δεκαετιών και με τη συναίνεση που επικρατεί στη διεθνή κοινότητα, στις 6 Δεκεμβρίου, ο έφθασε στον ύψιστο βαθμό μεροληψίας υπέρ του Ισραήλ στη διάρκεια του πρώτου χρόνου του στην εξουσία και αφαίρεσε την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών ως μεσολαβητή στις προσπάθειες ειρήνης, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους.Ισραηλινοί και δεν έχουν συνομιλήσει από το 2014 και ο ορίζοντας σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ σκοτεινός για την ειρήνη.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση