Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πέφτει η δημοτικότητα της Μέρκελ εξαιτίας της στάσης της στο μεταναστευτικό
Πέφτει η δημοτικότητα της Μέρκελ εξαιτίας της στάσης της στο μεταναστευτικό

Πέφτει η δημοτικότητα της Μέρκελ εξαιτίας της στάσης της στο μεταναστευτικό

Με τη δημοτικότητά της να πέφτει και τις επικρίσεις από τους Συντηρητικούς να αυξάνονται η ερμανίδα καγκελάριος δέχεται πιέσεις εξαιτίας της ανοικτής πολιτικής που τηρεί απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πολλοί Δυτικοί πολιτικοί θα ζήλευαν το ποσοστό της δημοτικότητάς της, όμως ακόμη και με το 64% των ερμανών να επιθυμούν η Άγγελα «να διαδραματίσει στο μέλλον σημαντικό ρόλο», η συντηρητική ηγέτης έχασε πέντε μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου, σύμφωνα με το περιοδικό .

Και σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF η δημοτικότητα της βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της τελευταίας της θητείας το 2013, με την καγκελάριο να καταλαμβάνει μόλις την τέταρτη θέση στον κατ με τους πιο δημοφιλείς Γερμανούς πολιτικούς.

Η της δημοτικότητας της Μέρκελ έρχεται την που αυξάνονται οι επικριτικές φωνές από το ίδιο της το κόμμα κατά της απόφασής της να μην τεθούν όρια στο ποσοστό των προσφύγων και των μεταναστών που θα δεχθεί η Γερμανία.

Και μάλιστα αυτή τη φορά δεν είναι οι πιο συντηρητικοί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της ς αυτοί που διαφωνούν με την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου, αλλά στελέχη και του ίδιου της του κόμματος, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση