Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πεδίο δράσης παιδεραστών το Facebook
Πεδίο δράσης παιδεραστών το Facebook

Πεδίο δράσης παιδεραστών το Facebook

Η σύλληψη δύο φοιτητών του Πνεπιστημίου Virginia Tech γι την απαγωγή και τη ενός 13χρονου κοριτσιού, που πόσταρε φωτογραφίες σε ομάδα του Facebook με τον τίτλο «Teen Dating and Flirting» (εφηβικά ραντεβού και φλερτ) και έδειξε σε μια γειτόνισσά της μηνύματα που αντάλλαξε με έναν 18χρονο, προκάλεσε νέες ανησυχίες για τους κινδύνους που διατρέχουν οι νέοι άνθρωποι όταν αναζητούν σχέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δύο , ο 18χρονος τέιβιντ Αϊζενχάουερ από την Κολούμπια και η 19χρονη άταλι Μ. Κίπερς από το Λόρελ του Μέριλαντ, επίδοξοι μηχανικοί αμφότεροι, κρατούνται χωρίς να συνδέονται μεταξύ τους. Εκαναν σύντομες εμφανίσεις στο δικαστήριο, αλλά δεν ομολόγησαν. Κατηγορούνται για τον θάνατο της 13χρονης Νικόλ Μάντισον Λόβελ, που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος και εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Μπλάκσμπουργκ της Βιρτζίνια την περασμένη εβδομάδα.

Η έχει συγκλονίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα, αν και το Virginia Tech, όπου το 2007 είχε σημειωθεί το φονικότερο στην ιστορία της χώρας από έναν ένοπλο, έχει παράδοση θλίψης και τραγωδίας. Παρόλο που οι αρχές δεν το έχουν δηλώσει ευθαρσώς, αν και ποιο ρόλο έχουν παίξει τα social media στη δολοφονία της, οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες του κοριτσιού και οι υπόνοιες ότι είχε πέσει θύμα έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία.

Η Στέισι Σνάιντερ, γειτόνισσα της Νικόλ και μητέρα 8χρονων διδύμων, ανέφερε πως μία από τις κόρες της έδωσε στις αρχές πληροφορίες, οι οποίες ίσως υπήρξαν σημαντικές για τις συλλήψεις. Τα κορίτσια έπαιζαν με τη Νικόλ λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή της και εκείνη τους έδειξε ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξε μέσω Kik, μια εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων, με έναν 18χρονο, τα οποία περιελάμβαναν σχέδια για μια βραδινή συνάντηση. « είπε ότι το αγόρι ήταν 18, αλλά δεν πίστεψα ότι έλεγε αλήθεια», ανέφερε μία από τις δίδυμες σε συνέντευξή της κοντά στο σπίτι της Νικόλ. «Της είπα ότι δεν πρέπει να το κάνει αυτό», πρόσθεσε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση