Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου

 Την πρίτησή του υπέβαλε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθ της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ , ο Νταβούτογλου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβένρησης.

Η απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αναγκάζει τον Νταβούτογλου είτε να προχωρήσει στον σχηματισμό ς συνασπισμού με κάποιο κόμμα της αολίτευσης, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες, είτε να υποχρεωθεί σε μειοψηφίας.

Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων, το ΑΚΡ διατηρεί μεν την πρώτη θέση, με το 40,9% των ψήφων, υποχωρώντας ωστόσο κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης επίδοσής του, στις του 2011. Το ΑΚΡ εξασφαλίζει 258 έδρες, μακριά από το ελάχιστο όριο της κοινοβουλευτικής ς – 276 έδρες. Στη δεύτερη θέση διατηρείται το κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) με 25% (25,9% το 2011) και 132 έδρες, ακολουθούμενο από το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το οποίο έλαβε 16,3% και 80 έδρες, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 3,6%.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση