Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Παραιτήθηκε ο Πέρεζ λόγω σκανδάλου
Παραιτήθηκε ο Πέρεζ λόγω σκανδάλου

Παραιτήθηκε ο Πέρεζ λόγω σκανδάλου

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο πρόεδρος της ουατεμάλα, Οτο Πέρεζ, σύμφωνα με του εκπροσώπου Τύπου της προεδρίας, λίγες μόλις ώρες προτού παρουσιασθεί ενώπιον της ς, κατηγορούμενος για σκάνδαλο διαφθοράς. Το σκάνδαλο έχει προκαλέσει κύμα παραιτήσεων υπουργών της ς του προέδρου, βυθίζοντας τη χώρα σε πολιτικό χάος, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών στη ουατεμάλα.

Χιλιάδες διαδήλωσαν τις τελευταίες εβδομάδες στους δρόμους της πρωτεύουσας Γουατεμάλα Σίτι και άλλων πόλεων, απαιτώντας την του 64χρονου απόστρατου στρατηγού Πέρεζ, εξαιτίας της ανάμειξής του σε σκάνδαλο γύρω από τον εκτελωνισμό αγαθών και την καταβολή δασμών.

Η ς του Πέρεζ είχε σταλεί χθες το βράδυ στο Κογκρέσο της χώρας που αναμενόταν να την κάνει δεκτή και να διορίσει ως υπηρεσιακό πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αλεχάνδρο Μαλδονάδο.

Ο Οτο Πέρεζ είχε εκλεγεί υποσχόμενος την της εγκληματικότητας, η οποία ενδημεί στη φτωχή χώρα, αλλά και να πατάξει τη διαφθορά. Παρότι το σύνταγμα της χώρας δεν επέτρεπε την επανεκλογή του, ο Πέρεζ εμφανιζόταν αποφασισμένος να το παρακάμψει, έχοντας δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του. Ο ίδιος αρνείτο πεισματικά ότι έχει προβεί σε παρανομίες, υπογραμμίζοντας επανειλημμένως ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση