Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Παραιτήθηκε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα
Παραιτήθηκε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα

Ο ρχηγός των «τουρκοκυπρικών ειρηνευτικών δυνάμεων, όπως λέγονται οι κατοχικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού, Αντιστράτηγος, Ιλίας Μποζκούρτ παραιτήθηκε από τη θέση του σε μια κίνηση που η εφημερίδα «Κίπρις ποστασί» χαρακτηρίζει έκπληξη, καθώς το όνομά του βρισκόταν στη λίστα με τα ονόματα των αξιωματικών που είπαν στους πραξικοπηματίες ότι θα συνέχιζαν τα καθήκοντά τους εάν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου πετύχαινε.

Οπως αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, επικαλούμενο ασφαλείς πληροφορίες, το όνομα του Αντιστράτηγου Μποζκούρτ βρίσκεται στην 97η θέση της λίστας με τους 202 στρατηγούς που φέρονται να δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν την εκτέλεση των καθηκόντων τους και εκτιμήθηκε ως «αρμονική συνεργασία» με τους πραξικοπηματίες. Η εν λόγω λίστα βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων στην που ερευνούν την υπόθεση της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι δύο ακόμη αξιωματούχοι του κατοχικού στρατού, οι Υποστράτηγοι Τατζί Κουρούλ και Σαντίκ Πιγιαντέ, διοικητές της 28ης και 29ης μηχανοκίνητης μονάδας αντίστοιχα απολύθηκαν από την τελευταία έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Κρίσεων στην .

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι μετά τις συλλήψεις στην Τουρκία δύο αξιωματικών που διετέλεσαν στην «προεδρία» της «πολιτικής άμυνας» και ενός εκ των διοικητών των «δυνάμεων ασφαλείας» ως μελών της οργάνωσης ΦΕΤΟ, υπό σύλληψη τέθηκε επίσης στην Τουρκία ο πρώην «πρόεδρος» για 4 χρόνια της «πολιτικής άμυνας», Αμπντουλάχ Μπαρουτσού, ο οποίος διατελούσε στην Άγκυρα ως Αντιστράτηγος, διοικητής των σχολών ς του στρατού ξηράς και του δόγματος αρχηγίας (EDOK). Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι κάποιοι ήθελαν να μεταφέρουν στρατιωτικές μονάδες από τα κατεχόμενα στην Τουρκία την νύχτα της 15ης Ιουλίου, ωστόσο οι στρατιώτες που ενημέρωσαν με μηνύματα τις οικογένειές τους μεταπείσθηκαν και οι διοικητές που είχαν δώσει την εντολή για να μετακινηθούν στην Τουρκία, ξαφνικά χάθηκαν.

Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στη της «ς στήριξης της ς» που προέκυψε από την «ένωση» αγροτών, διοργανώνει στην κατεχόμενη Λευκωσία στις 8 Αυγούστου «στήριξης της ς».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση