Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την Μέρκελ -Αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΚΤ
Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την Μέρκελ -Αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΚΤ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την Μέρκελ -Αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΚΤ

Διφωνώντς πλήρως με την τακτική που ακολουθεί η ομοσπονδιακή της ερμανίας στο θέμα της Ελλάδας και του σχεδίου του ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, ο αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος CSU, Πέτερ καουβάιλερ, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ήδη δέχθηκε ανοιχτή πρόταση από το κόμμα AfD να ενταχθεί στις τάξεις του, καθώς όπως φαίνεται από την της παραίτησής του, αλλά και από τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων η άποψή του είναι σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι τ κινήσεις της ς.

Ο κ. Γκαουβάιλερ στην του με την οποία ανακοινώνει και την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής, επικαλείται διαφωνίες με την κυβερνητικη πολιτική της Γερμανίας στο θέμα της προσέγγισης της ελληνικής ς χρέους.

Επικαλείται επίσης διαφωνίες με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το οποίο σημειώνει ότι ουσιαστικά αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των ευρωομολόγων.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση