Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την Μέρκελ -Αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΚΤ
Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την Μέρκελ -Αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΚΤ

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος που στηρίζει την Μέρκελ -Αιχμές κατά της Ελλάδας και της ΕΚΤ

Διαφωνώντας πλήρως με την τακτική που ακολουθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στο θέμα της Ελλάδας και του σχεδίου του ΕΚΤ για την ποσοτική χαλάρωση, ο αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος CSU, Πέτερ Γκαουβάιλερ, παραιτήθηκε από τη θέση του.

Ήδη δέχθηκε ανοιχτή πρόταση από το κόμμα AfD να ενταχθεί στις τάξεις του, καθώς όπως φαίνεται από την της παραίτησής του, αλλά και από τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων η άποψή του είναι σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Γκαουβάιλερ στην του με την οποία ανακοινώνει και την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής, επικαλείται διαφωνίες με την κυβερνητικη της Γερμανίας στο θέμα της προσέγγισης της ελληνικής κρίσης χρέους.

Επικαλείται επίσης διαφωνίες με το αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το οποίο σημειώνει ότι ουσιαστικά αποτελεί εφαρμογή στην πράξη των ευρωομολόγων.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση