Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Paradise Papers: Στο φως οι επενδύσεις του πρίγκιπα Καρόλου σε offshore
Paradise Papers: Στο φως οι επενδύσεις του πρίγκιπα Καρόλου σε offshore

Paradise Papers: Στο φως οι επενδύσεις του πρίγκιπα Καρόλου σε offshore

Ο πραγματοποίησε εκστρατεία στα λόμπι προκειμένου να αλλάξουν οι συμφωνίες για την , χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ότι ο ίδιος είχε επιχειρηματικό όφελος από τις που προωθούσε.

Τα αποκάλυψαν ότι ο Δούκας της Κορνουάλης το 2007 αγόρασε κρυφά μετοχές αξίας 113,500 λιρών σε μία εταιρία των Βερμούδων που θα είχε κέρδος από τις των συμφωνιών.

Σύμφωνα με το , o πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος ήταν προσωπικός φίλος διευθυντικού στελέχους της εταιρίας «Sustainable Forestry Management Ltd», υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία άμεση εμπλοκή με τις της εν λόγω εταιρίας.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού είπε στον Τύπο ότι ο Κάρολος «ποτέ δεν επέλεξε να μιλήσει για ένα θέμα, απλά γιατί μία εταιρεία μπορεί να έχει επενδύσει σε αυτό.

«Στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, οι απόψεις του είναι γνωστές. Μάλιστα έχει προειδοποιήσει για την της υπερς του πλανήτη εδώ και 30 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν ελεύθερος να εκφράσει τις σκέψεις του και τις προτάσεις του σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ενδιαφέρεται πραγματικά για την , αλλά δεν εξαρτάται από τον ίδιο αν θα ακούσουν τη συμβουλή του».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση