Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πάνω από 3 τόνοι κοκαΐνης και 21 άτομα στη… φάκα της κολομβιανής αστυνομίας
Πάνω από 3 τόνοι κοκαΐνης και 21 άτομα στη… φάκα της κολομβιανής αστυνομίας

Πάνω από 3 τόνοι κοκαΐνης και 21 άτομα στη… φάκα της κολομβιανής αστυνομίας

Πάνω πό τρεις τόνοι κοκαΐνης κατασχέθηκαν και 21 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στη Λατινική Αμερική από τις αστυνομίες της Κολομβίας και άλλων χωρών της περιοχής σε συν με την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των , τη DEA.

Αυτές οι «κοινές επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στην Κολομβία, στην , στον Ισημερινό, στη ουατεμάλα και στον Παναμά εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών οδήγησαν στην κατάσχεση 3.113 κιλών κοκαΐνης και στη σύλληψη 21 προσώπων», ανέφερε η της Κολομβίας σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη την Τρίτη, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία που διεξήχθησαν.

Η μεγαλύτερη κατάσχεση έγινε στην ίδια την Κολομβία, όπου ανακαλύφθηκαν 856 κιλά κοκαΐνης στην αγροτική περιοχή Χουράδο, στη νομαρχία Τσοκό (βορειοδυτικά, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά).

Στον γειτονικό Ισημερινό κατασχέθηκαν άλλα 767 κιλά, καθώς και 199.770 δολάρια σε μετρητά, και συνελήφθησαν 11 πρόσωπα, ενώ στον Παναμά αναχαιτίστηκε ένα ταχύπλοο από το λιμενικό σώμα των και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 614 κιλά κοκαΐνης.

Τον Νοέμβριο οι Αρχές της Κολομβίας είχαν ανακοινώσει την κατάσχεση μιας τητας 12 τόνων κοκαΐνης –της μεγαλύτερης στην ιστορία της χς– εκτιμώμενης αξίας 360 εκατομμυρίων δολαρίων, στην περιοχή Ουραβά, στην Αντιόκια (βορειοδυτικά).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση