Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Panama Papers: Παραδέχθηκε ότι επωφελήθηκε ο Κάμερον
Panama Papers: Παραδέχθηκε ότι επωφελήθηκε ο Κάμερον

Panama Papers: Παραδέχθηκε ότι επωφελήθηκε ο Κάμερον

Την κτοχή μετοχών στο πρελθόν σε εξωχώρια εταιρία, που είχε συσταθεί από τον πατέρα του, παραδέχτηκε την Πέμπτη ο τέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στο ITV News.

Στη συνέντευξή, ο Κάμερον είπε ότι αυτός και η σύζυγός του Σαμάνθα είχαν μετοχές στην εταιρία μέχρι το 2010 όταν τις πούλησαν για περίπου 37.000 , τονίζοντας ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και ότι έχει καταβάλλει όλους τους φόρους..

“Η Σαμάνθα και εγώ είχαμε έναν κοινό λογαριασμό και είχαμε 5.000 μετοχές στην Blairmore, τις οποίες πουλήσαμε τον Ιανουάριο του 2010 και άξιζαν περίπου 37.000 . Έχω πληρώσει τον φόρο εισοδήματος επί των μερισμάτων αλλά υπήρχε κέρδος το οποίο ήταν μικρότερο από το που επιβάλλεται κεφαλαιακών κερδών και έτσι δεν πλήρωσα τον τελευταίο”.

Η Downing Street ανάφερε ότι το ζεύγος Κάμερον αγόρασε τις μετοχές τον Απρίλιο του 1997 αντί περίπου 15.500 ευρώ και τις πούλησε τον Ιανουάριο του 2010 για περίπου 39.000 ευρώ.

Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας τέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι δεν διαθέτει καμία μετοχή, ούτε είναι κάτοχος εταιρειών

«Δεν έχω μετοχές. Λαμβάνω τον μισθό του πρωθυπουργού και έχω κάποιες αποταμιεύσεις από τις οποίες παίρνω κάποιους τόκους και έχω και ένα σπίτι», είπε ο ίδιος όταν του τέθηκε το ερώτημα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν διαθέτω μετοχές, ούτε κοινοπραξίες ή ταμεία, τίποτα τέτοιο», επέμεινε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση