Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πακιστάν: Τουλάχιστον 72 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση καμικάζι
Πακιστάν: Τουλάχιστον 72 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση καμικάζι

Πακιστάν: Τουλάχιστον 72 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση καμικάζι

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 150 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή– σε ένα τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο νότιο , σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεσης όπως ανέφερε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας της οργάνωσης.

Ο βομβιστής– εισέβαλε στο τέμενος στην πόλη Σεουάν στην επαρχία Σιντ, περίπου 200 χλμ. βορειοδυτικά από το Καράτσι και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε ανέφερε μια αστυνομική πηγή. Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς την Πέμπτη το βράδυ, καθώς ήταν μέρα προσευχής για τα μέλη της κοινότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς από την ς.

Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων έπληξε αρκετές της χώρας αυτή την εβδομάδα, ανάμεσα σε αυτές μια βομβιστική επίθεση στην Λαχόρη με 13 νεκρούς και μία ακόμη κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν και τις περιοχές φυλετικών ομάδων.

Ο πρωθυπουργός αουάζ Σαρίφ καταδίκασε αμέσως την επίθεση. “Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες και η μου βρίσκεται στα τα των επιθέσεων. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε σε αυτές τις να μας διχάσουν, είτε να μας φοβίσουν”, τόνισε ο Σαρίφ.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση