Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κυβερνητική υπηρεσία
Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κυβερνητική υπηρεσία

Πακιστάν: Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε κυβερνητική υπηρεσία

Ένς κμικάζι βομβιστής επιτέθηκε σήμερα σε γραφεία κυβερνητικής υπηρεσίας στο σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 70, ανακοίνωσαν .

Μια φράξια των πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή που είχε στόχο ένα παράρτημα της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Ταυτοτήτων (Nadra), η οποία εκδίδει τα δελτία ταυτότητας στη χώρα, στη βορειοδυτική πόλη Μαρντάν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

“Ένας καμικάζι βομβιστής που οδηγούσε μια μοτοσικλέτα παγιδευμένη με έπληξε το στην Μαρντάν όπου περίμενε στην ουρά μεγάλος αριθμός ανθρώπων”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Ναΐμ Χαν.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 78 τραυματίσθηκαν, 28 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο Μπιλάλ Άχμαντ Φάιζι, εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης ς.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ ουρ Αχράρ, μια φράξια των Ταλιμπάν του που μάχεται για την ανατροπή της κυβέρνησης και την επιβολή στη χώρα του νόμου των ισλαμιστών.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχανουλάχ Εχσάν δήλωσε πως το ήταν τμήμα του “άθεου πακιστανικού κράτους” και γι' αυτό αποτελούσε θεμιτό στόχο.

Πηγή: kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση