Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της Ρωσίας πιθανός στόχος των τζιχαντιστών του ΙΚ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της Ρωσίας πιθανός στόχος των τζιχαντιστών του ΙΚ

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της Ρωσίας πιθανός στόχος των τζιχαντιστών του ΙΚ

Το Πγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφίρου το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στη τον Ιούλιο και τον Ιούνιο θα είναι ένας εξαιρετικά «ελκυστικός στόχος» για τους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σύμφωνα με έκθεση του υ αναλύσεων για την τρομοκρατία και τις ένοπλες εξεγέρσεις σε διεθνές επίπεδο του περιοδικού για αμυντικά θέματα Jane's, που εδρεύει στο Λονδίνο.

«Μια επιτυχημένη επίθεση (στη ) θα έδινε τρομερή ώθηση από την της προπαγάνδας στο Ισλαμικό Κράτος, τους μαχητές και τους υποστηρικτές του, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη διεθνή απειλή που εγείρει η οργάνωση» παρά τις εδαφικές απώλειές του και τη σχεδόν ολοκληρωτική ήττα του στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με την έκθεση.

Η συμμετοχή εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου χωρών όπως η και το Ιράν στο τουρνουά δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους να στοχοθετήσουν αυτή τη διοργάνωση, σύμφωνα με την έκθεση του Jane's Terrorism and Insurgency Centre (JTIC).

Παρότι έχασε ουσιαστικά όλα τα εδάφη που κατείχε στο Ιράκ και στη Συρία ως τον Νοέμβριο του 2017, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για μείζονες τρομοκρατικές ενέργειες στην Κωνσταντινούπολη, στο Λονδίνο, στο , στη Βαρκελόνη και στην Τεχεράνη, που προκάλεσαν δεκάδες θανάτους πολιτών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση