Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς

Νέα έρευνα δείχνει ότι η διαφθορά θεωρείται λιγότερο διαδεδομένη στην ΕΕ από ότι το 2013

 

Σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει έρευνα για τη στάση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων απέναντι στη διαφθορά στην .

Τα αποτελέσματα δείχνουν πτωτική τάση, αλλά σημαντικός αριθμός (63%) επιχειρήσεων φρονεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε σχέση με το 75% το 2013.

Οι εταιρείες είναι επιφυλακτικές όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της διαφθοράς, με το 51% από αυτές να πιστεύει ότι τα διεφθαρμένα άτομα ή οι δεν είναι πιθανό να συλληφθούν από ή να καταγγελθούν στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα.

Η Εσωτερικών Υποθέσεων,  Ίλβα Γιοχάνσον, δήλωσε: «Η διαφθορά υπονομεύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, τα ίδια τα θεα των ευρωπαϊκών κοινωνιών μας. Με την πάροδο του χρόνου, η επιρροή της οξύνει τις ανισότητες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο ως Ένωση με την πάροδο των ετών, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές, τους διεθνείς οργανισμούς, την των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα για την εξάλειψη της διαφθοράς.»

Η έχει σημειώσει πρόοδο στην της διαφθοράς με νέους κανόνες για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης, καθώς και με τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Η Επιτροπή θα συνεχίσει να ενισχύει το της για το θέμα αυτό σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η της διαφθοράς θα αποτελέσει επίσης βασικό στοιχείο του νέου κύκλου αναθεώρησης του κράτους δικαίου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση