Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οξύνει περισσότερο το κλίμα ο Τραμπ
Οξύνει περισσότερο το κλίμα ο Τραμπ

Οξύνει περισσότερο το κλίμα ο Τραμπ

Τρχές προειδοποίησε ότι θα ξεσπάσουν στις ΗΠΑ ο τόναλντ Τραμπ, εάν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του αρνηθεί το χρίσμα για τις προεδρικές του οεμβρίου, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την προεκ εκστρατεία.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πέτυχε την Τρίτη σημαντικές νίκες στις προκριματικές αναμετρήσεις της Φλόριντα, του Ιλινόις και της Βόρειας Καρολίνας, υποχρεώνοντας τον γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο να ανακοινώσει χθες την απόσυρσή του από τη του χρίσματος.

Ο Τραμπ, όμως, ηττήθηκε στην κρίσιμη πολιτεία του Οχάιο από τον κυβερνήτη της πολιτείας Τζον Κέισιτς, αφήνοντας περιθώριο στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα να σταματήσει την πορεία του προς το χρίσμα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου. Αν ο Τραμπ δεν εξασφαλίσει μέσω των προκριματικών εκλογών τους 1.237 συνέδρους που απαιτούνται για το χρίσμα, το κόμμα μπορεί να προωθήσει άλλον υποψήφιο στο συνέδριο του Κλίβελαντ τον Ιούλιο.

Μιλώντας, όμως, χθες στο CNN ο Τραμπ υπογράμμισε ότι το κόμμα δεν έχει δικαίωμα να του στερήσει το χρίσμα, ακόμη και αν δεν εξασφαλίσει εκ των προτέρων τον απαραίτητο αριθμό συνέδρων.

«Δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι δεν θα με ψηφίσουν. Εκτιμώ ότι θα ξεσπάσουν ταραχές σε μία τέτοια περίπτωση. Εκπροσωπώ πολλά, πολλά εκατομμύρια ανθρώπους» είπε ο Τραμπ.

Την ίδια στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, την πρωτοκαθεδρία της εδραίωσε η , επικρατώντας στις προκριματικές σε Φλόριντα, Ιλινόις, Οχάιο και Βόρεια Καρολίνα, δημιουργώντας πλέον σχεδόν ανυπέρβλητα προβλήματα στον έτερο διεκδικητή του χρίσματος, τον σοσιαλιστή γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση