Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ουγγαρία φεύγει από συνθήκη ΟΗΕ για μετανάστευση
Η Ουγγαρία φεύγει από συνθήκη ΟΗΕ για μετανάστευση

Η Ουγγαρία φεύγει από συνθήκη ΟΗΕ για μετανάστευση

Στα βήματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ απειλεί να κινηθεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, αποσύροντας τη χ του από τις για τη Διεθνή Συνθήκη περί Μετανάστευσης που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Η συνθήκη δεν θα είναι δεσμευτική, αλλά θα λειτουργήσει ως κίνητρο προς τη διεθνή κοινότητα ώστε να ρυθμίσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές διεθνώς και όχι απλώς τοπικά.

Τα 193 μέλη του διεθνούς οργανισμού φιλοδοξούν να παρουσιάσουν τη νέα σύμβαση για την ασφαλή και συντεταγμένη μετανάστευση στη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου. Εως τότε, μεσολαβούν οι ουγγρικές βουλευτικές της 8ης Απριλίου, ενόψει των οποίων ο Ορμπαν παρουσιάζεται ως «προστάτης του ουγγρικού έθ».

«Ο ΟΗΕ θέλει να φτιάξει μία σύμβαση που ενθαρρύνει τη μετανάστευση. Εμείς διαφωνούμε και αν το προσχέδιο που θα παρουσιαστεί εντός του μηνός έχει αυτή τη μορφή, το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να λάβουμε μέρος σε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε χθες ο Ούγγρος Πέτερ Σζιτζάρτο. Τον Δεκέμβριο, η εκπρόσωπος των στον ΟΗΕ ανακοίνωσε την απόσυρση της χς από τις υποστηρίζοντας ότι το αντικείμενο «είναι ασύμβατο με την αμερικανική εθνική κυριαρχία».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση