Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η Ουγγαρία φεύγει από συνθήκη ΟΗΕ για μετανάστευση
Η Ουγγαρία φεύγει από συνθήκη ΟΗΕ για μετανάστευση

Η Ουγγαρία φεύγει από συνθήκη ΟΗΕ για μετανάστευση

Στ βήμτα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κινηθεί ο Ούγγρος πρωθ Βίκτορ Ορμπαν, αποσύροντας τη χώρα του από τις διαπραγματεύσεις για τη Διεθνή Συνθήκη περί Μετανάστευσης που διεξάγονται στο πλαίσιο του . Η συνθήκη δεν θα είναι δεσμευτική, αλλά θα λειτουργήσει ως κίνητρο προς τη διεθνή κοινότητα ώστε να ρυθμίσει τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές διεθνώς και όχι απλώς τοπικά.

Τα 193 μέλη του διεθνούς οργανισμού φιλοδοξούν να παρουσιάσουν τη νέα για την ασφαλή και συντεταγμένη μετανάστευση στη ενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου. Εως τότε, μεσολαβούν οι ουγγρικές της 8ης Απριλίου, ενόψει των οποίων ο Ορμπαν παρουσιάζεται ως «προστάτης του ουγγρικού έθ».

«Ο ΟΗΕ θέλει να φτιάξει μία που ενθαρρύνει τη μετανάστευση. Εμείς διαφωνούμε και αν το προσχέδιο που θα παρουσιαστεί εντός του μηνός έχει αυτή τη μορφή, το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να λάβουμε μέρος σε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε χθες ο Ούγγρος Εξωτερικών Πέτερ Σζιτζάρτο. Τον Δεκέμβριο, η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την απόσυρση της χώρας από τις διαπραγματεύσεις υποστηρίζοντας ότι το αντικείμενο «είναι ασύμβατο με την αμερικανική εθνική κυριαρχία».

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση