Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ουκρανία: Υπέκυψε στα τραύματά του και δεύτερος αστυνομικός – ελεύθεροι 13 ύποπτοι
Ουκρανία: Υπέκυψε στα τραύματά του και δεύτερος αστυνομικός – ελεύθεροι 13 ύποπτοι

Ουκρανία: Υπέκυψε στα τραύματά του και δεύτερος αστυνομικός – ελεύθεροι 13 ύποπτοι

Ένας δεύτερος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ άλλοι 9 αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σήμερα, μια ημέρα μετά τις αιματηρές που ξέσπασαν χθες με ακροδεξιούς μπροστά στο ουκρανικό κοινοβούλιο, έπειτα από την υιοθέτηση σε πρώτη ανάγνωση μιας αμφιλεγόμενης μεταρς που χορηγεί επιπλέον αυτονομία σε φιλορωσικές αυτονομιστικές περιοχές.

“Άλλο ένα μέλος της Εθνοφρουράς υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από την έ χειροβομβίδας (…) Αυτό προκαλεί λύπη”, γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβάκοφ.

“Συνολικά 141 τραυματίες νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία στο . Από αυτούς οι 131 είναι αστυνομικοί -10 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση”, είχε δηλώσει προτού υποκύψει στα τραύματά του ο δεύτερος αστυνομικός, η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κιέβου Οκσάνα Μπλίτστσικ.

Οι αστυνομικοί που είναι σε σοβαρή κατάσταση φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στους πνεύμονες και στο κεφάλι, διευκρίνισε παράλληλα η Όλγκα Μπογκομόλετς, και σύμβουλος του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, υπεύθυνη για ανθρωπιστικά ζητήματα.

Ο πρόεδρος Ποροσένκο, ο οποίος καταδίκασε χθες την “αντιουκρανική” αυτή ενέργεια και δεσμεύτηκε για την τιμωρία των ενόχων, επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα το πρωί τους τραυματισμέ αστυνομικούς, ανακοίνωσε η προεδρία.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι η αστυνομία διατηρεί υπό κράτηση 18 από τους συνολικά 31 υπόπτους που συνέλαβε μετά τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια, μεταξύ των οποίων και αυτόν που πιστεύεται ότι πέταξε την χειροβομβίδα.

Την ίδια ώρα σήμερα η Τριμερής Ομάδα Επαφής, στην οποία συμμετέχουν η σία, η Ουκρανία και οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών, άρχιζε συνομιλίες μέσω ς, ενώ η εκπρόσωπος του πρώην προέδρου Λεονίντ Κούτσμα και διαπραγματευτή του Κιέβου στις συνομιλίες του Μινσκ δήλωνε ότι και οι δύο πλευρές τηρούν την εκεχειρία στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση