Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ουάσιγκτον και η Σεούλ αμφιβάλλουν ότι η Πιονγιάνγκ διαθέτει βόμβα υδρογόνου
Ουάσιγκτον και η Σεούλ αμφιβάλλουν ότι η Πιονγιάνγκ διαθέτει βόμβα υδρογόνου

Ουάσιγκτον και η Σεούλ αμφιβάλλουν ότι η Πιονγιάνγκ διαθέτει βόμβα υδρογόνου

O ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν υπαινίχθηκε ότι η χώρα του κατασκεύασε και διαθέτει βόμβα υδρογόνου, ωστόσο Ουάσιγκτον και Σεούλ αμφισβητούν τον ισχυρισμό αυτό.

Οι πληροφορίες που διαθέτουν οι μας επιτρέπουν να θέσουμε «υπό σοβαρή αμφισβήτηση» τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Πιονγιάνγκ έχει αναπτύξει βόμβα υδρογόνου, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Ωστόσο λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τον κίνδυνο και την που συνιστά το καθεστώς της Βόρειας Κορέας λόγω των φιλοδοξιών της να αναπτύξει ένα πυρηνικό ».

Η είναι «ένα ισχυρό Κράτος που διαθέτει πυρηνικά όπλα και είναι έτοιμο να πυροδοτήσει μια ατομική βόμβα και μια βόμβα υδρογόνου προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία του με αξιόπιστο τρόπο» είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν πρόσφατα, ενώ επιθεωρούσε μια στρατιωτική βάση σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει τρεις δοκιμές πυρηνικών όπλων, το 2006, 2009 και 2013.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Νοτίου Κορέας χαρακτήρισε τις του ηγέτη της Βορείου Κορέας «ρητορικής φύσης» και για εσωτερική κατανάλωση.

«Δεν διαθέτουμε πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι η κατασκεύασε μια βόμβα υδρογόνου (…) και δεν πιστεύουμε ότι η διαθέτει την προκειμένου να κατασκευάσει βόμβα υδρογόνου» επισήμανε αυτός ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση