Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Όρους στον Ερντογάν επιβάλλει ο Πούτιν
Όρους στον Ερντογάν επιβάλλει ο Πούτιν

Όρους στον Ερντογάν επιβάλλει ο Πούτιν

Σημαντικούς όρους σε ζητήματα όπως η κρίση στην Συρία και η των ρωσικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην επιβάλλει στην τουρκική πλευρά το Κρεμλίνο.

Η συγκεκριμένη πληροφορία φτάνει στην «Κ» από καλά ενημερωμένες τουρκικές πηγές, οι οποίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την οργή της ρωσικής πλευράς απέναντι στην του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα.

Στην κρίση της Συρίας, το Κρεμλίνο επιβάλλει στην Άγκυρα την άποψη ότι η προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας στην Συρία δεν είναι η ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ αλλά η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στην , ο Υπουργός Εξωτερικών της ς, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποδέχεται τους ρωσικούς όρους και υπογράφει δίχως ενδοιασμό το πρωτόκολλο της ς, το οποίο ανοίγει τον δρόμο για μια «πολιτική λύση» στην κρίση της Συρίας.

Η επιβάλλει επίσης όρους στην τουρκική πλευρά σε ότι αφορά την των αντιπροσωπειών της στην Τουρκία. Η ρωσική πλευρά στη νέα περίοδο απαιτεί από την τουρκική πλευρά να δοθούν εγγυήσεις οι οποίες θα αφορούν την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών και των διπλωματικών αντιπροσώπων της. Επίσης, ζητά από την Άγκυρα να δώσει την έγκρισή της για να ενισχυθεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των Ρώσων πρακτόρων και των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και στις περιοχές γύρω από τα κτίρια των ρωσικών αντιπροσωπειών.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγη ώρα, η Τουρκία «αποχαιρέτισε» τον αδικοχαμένο Ρώσο διπλωμάτη με κρατική στο Αεροδρόμιο της Άγκυρας. Το φέρετρο του Πρέσβη μετέφεραν σε ρωσικό αεροπλάνο Τούρκοι στρατιώτες.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση