Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Οριστικοποίηση της ατζέντας των συνομιλιών για το Κυπριακό
Οριστικοποίηση της ατζέντας των συνομιλιών για το Κυπριακό

Οριστικοποίηση της ατζέντας των συνομιλιών για το Κυπριακό

Το περιουσιακό, αλλά και θέματα που δεν έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τους τελευταίους εννέα μήνες από την επανέναρξη των συνομιλιών περιλαμβάνει η ατζέντα των συνομιλιών του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά , στη που θα έχουν το ερχόμενο Σάββατο.

Τα θέματα που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες οριστικοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη των διαπραγματευτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία και του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του , Έσπεν Μπαρθ Άιντε, έγινε παράλληλα ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας των συνομιλιών στο πλαίσιο του καταρτισμού του καταλόγου με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών από τον περασμένο Μάιο και στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Στη βάση της συμφωνίας των δύο ηγετών στην τελευταία συνάντηση που είχαν στις 29 Ιανουαρίου, οι συνομιλίες από τώρα και για τους επόμενους μήνες θα διεξάγονται με νέα μεθοδολογία, η οποία περιλαμβάνει τρία στάδια: Πρώτον, θα διαμορφωθεί ένας κατάλογος με τα θέματα που συζητήθηκαν τους τελευταίους εννέα σχεδόν μήνες από την επανέναρξη των συνομιλιών και στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση. Δεύτερον, θα συζητηθούν τα θέματα που δεν συζητήθηκαν ως τώρα. Τρίτον, σε περίπτωση που υπάρξει κατάληξη σε λύση να αρχίσει άμεσα η προεργασία ώστε όλα να είναι έτοιμα για εφαρμογή της συμφωνίας από την πρώτη ημέρα που αυτή θα τεθεί σε ισχύ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ξυλοδαρμός Πακιστανού στα Κανάλια #ξυλοδαρμός - https://t.co/qJU2pYVhT3 -

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

"Αλιεύοντας" την είδηση