Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για Moody’s με αναφορά στην Ελλάδα
Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για Moody’s με αναφορά στην Ελλάδα

Οργισμένη αντίδραση Ερντογάν για Moody’s με αναφορά στην Ελλάδα

Την οργισμένη αντίδραση Ερντογάν προκάλεσε η της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ς από τον οίκο Moody's. Μάλιστα με αφορμή την βρήκε ευκαιρία να «τα βάλει» και με την λόγω της πρόσφατης αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο αξιολόγησης.

«Πείτε μας με ποια και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, τουρκικά μέσα ς στο πλαίσιο προπαγάνδας τους υπέρ του προέδρου και σχολιάζοντας την υποβάθμιση αναφέρουν ότι «η σχετική έκθεση γράφτηκε με τη βοήθεια του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Χαρακτηριστική η ανάρτηση αρθρογράφου στην «Daily Sabah» με τίτλο «Η της Moody's για τον Φετουλάχ Γκιουλέν». Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η έκθεση συντάχθηκε στο γραφείο του Γκιουλέν και ότι «ο στόχος της έκθεσης δεν είναι να απεικονίσει την τουρκική αλλά να παραποιήσει τα στοιχεία».

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική αξιολόγηση της ς υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2.

Ο οίκος Moody's επικαλέστηκε τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών θεσμών της, καθώς και τον αυξημένο κίνδυνο από το διευρυμένο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση