Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οργισμένες διαδηλώσεις μετά από ομιλία εθνικιστή στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα
Οργισμένες διαδηλώσεις μετά από ομιλία εθνικιστή στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα

Οργισμένες διαδηλώσεις μετά από ομιλία εθνικιστή στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα

Εκατοντάδες διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα όπως «να πάτε σπίτια σας ναζί», συγκεντρώθηκαν έξω από ένα κτίριο του της ς όπου ο Ρίτσαρντ Σπένσερ, διαβόητος οπαδός της ανωτερότητας της λευκής φυλής, εκφώνησε ομιλία, ενώ η αστυνομία είχε στήσει φράκτες για να χωρίσει τους υποστηρικτές του και τους διαδηλωτές κι ανέπτυξε εκατοντάδες για να εμποδίσουν το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων.

Γύρω από την πανεπιστημιούπολη, στο Γκέινσβιλ, μια πόλη 130.000 κατοίκων, οι είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία. Μη επανδρωμένα , κι εκατοντάδες κατέκλυσαν την περιοχή.

Η ομιλία του Σπένσερ στο πανεπιστήμιο, η αναγγελία της οποίας εξώθησε τον κυβερνήτη της ς Ρικ Σκοτ να κηρύξει την κομητεία όπου βρίσκεται το δημόσιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αυτό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, σημειώθηκε περίπου δύο μήνες μετά τη νεοναζί και οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής στη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας, τις οποίες ακολούθησαν επεισόδια στα οποία βρήκε τον θάνατο μια 32χρονη αντιφασίστρια που συμμετείχε σε αντι.

Τα βίαια επεισόδια της 12ης Αυγούστου επανέφεραν στο επίκεντρο τον ήδη εξαιρετικά τεταμένο διάλογο για τις φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ, ενώ ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επικρίθηκε έντονα διότι επέρριψε την ευθύνη και στις δύο πλευρές, κάτι που εξόργισε ακόμη και στελέχη του κόμματός του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση