Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οργή Μόσχας για νατοϊκές ασκήσεις
Οργή Μόσχας για νατοϊκές ασκήσεις

Οργή Μόσχας για νατοϊκές ασκήσεις

Εντονες του Κρεμλίνου προκαλούν τα μεγάλης κας στρατιωτικά γυμνάσια του Ο στη Βαλτική, σε μικρή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα. Ο Ρώσος Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε χθες τον Φινλανδό ομόλογό του Τίμο Σόινι ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε , καθιστώντας σαφή την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας για την απόφαση της Φινλανδίας να φιλοξενήσει γυμνάσια του Ο.

«Δεν κρύβουμε την αρνητική διάθεσή μας για τη υποδομών του ΑΤΟ προς τα σύνορά μας και για την προσέλκυση νέων χωρών στις στρατιωτικές ασκήσεις αυτής της Συμμαχίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, στη Μόσχα, με τον Φινλανδό υπουργό Εξωτερικών. «Θα εφαρμόσουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Ρωσίας να θωρακίσει την ασφάλειά της με μέτρα που θα βρίσκονται σε αναλογία με τους υπαρκτούς κινδύνους», προσέθεσε ο κ. Λαβρόφ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για τον χαρακτήρα των ρωσικών αντιμέτρων.

Η συνάντηση των δύο ανδρών στη ρωσική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα που άρχιζαν επί φινλανδικής επικράτειας οι ναυτικές ασκήσεις του ΑΤΟ Baltops 16. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ατλαντικής Συμμαχίας που αυτές οι καθιερωμένες, ετήσιες ασκήσεις φιλοξενήθηκαν από τη Φινλανδία, μια χώρα που δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ. Από την πλευρά του, ο Φινλανδός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του έχει ως μοναδικό στόχο την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και ότι οι επίμαχες ασκήσεις «δεν κατευθύνονται εναντίον οποιουδήποτε».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση