Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ωρα μηδέν για πτήσεις πάνω από τη Συρία
Ωρα μηδέν για πτήσεις πάνω από τη Συρία

Ωρα μηδέν για πτήσεις πάνω από τη Συρία

Σε αναπροσαρμογή της διαδρομής των πτήσεων τους προχώρησαν τις τελευταίες ώρες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες μετά την προειδο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προς τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών με την οποία τις καλεί να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Ενδεικτική είναι η που παρουσιάζεται σήμερα στο flightradar24 όπου στον εναέριο χώρο της Συρίας δεν ίπταται κανένα , ενώ στον χάρτη της ιστοσελίδας που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την εναέρια κυκλοφορία παγκοσμίως, ο κυκλοφοριακός φόρτος φαίνεται να εντοπίζεται στα σύνορα της Τουρκίας και του Ιράκ.


Στιγμιότυπο της εναέριας κυκλοφορίας από το Flightradar24

Σύμφωνα με τις ίδιες οι μόνες εμπορικές πτήσεις που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη πάνω από την Συρία πραγματοποίηθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες Syrian Air και Middle East Airlines του Λιβάνου στις 01:15 τα ξημερώματα (ώρα Γκρίνουιτς). Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες πτήσεις που να διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία Kuwait Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει όλες τις πτήσεις της προς τη  Βηρυτό μετά την προειδο που αφορά σε εναέριο χώρο κοντά σε αυτόν του Λιβάνου. Μάλιστα, η εν λόγω προειδοποίηση διατυπώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τις κυπριακές αρχές, την αεροπρική εταιρεία Middle East airline.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη o Eurocontrol, αέρος – εδάφους και Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο ς των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης, ενώ παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και οι δυτικοί σύμμαχοι εξετάζουν την πιθανότητα στρατιωτικής παρέμβασης στην Συρία με αφορμή την φερόμενη με χημικά όπλα κατά των πολιτών της , της Ανατολικής Γούτα, το περασμένο Σάββατο, για την οποία θεωρούν υπεύθυνο τον Σύρο πρόεδρο, Μπασάρ Αλ Ασαντ.

«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», είχε σημειωθεί χαρακτηρισιτκά στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση