Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στο Λας Βέγκας – Στους 59 οι νεκροί
Όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στο Λας Βέγκας – Στους 59 οι νεκροί

Όπλα και εκρηκτικά στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στο Λας Βέγκας – Στους 59 οι νεκροί

Η νκάλυψε όπλα, εκρηκτικά και αμέτρητες σφαίρες στο σπίτι του δράστη του μακελειού του , του Στίβεν Πάντοκ, ο οποίος διέπραξε την την πιο πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η .

Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 59 νεκρούς και άλλους 527 τραυματίες, διευκρίνισε ακόμη ο σερίφης του Τζόζεφ Λομπάρντο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Στο σπίτι του Πάντοκ, στην πόλη Μεσκίτ, 120 χιλιόμετρα από το Λας Βέγκας, οι ανακάλυψαν «πάνω από 18 ακόμη πυροβόλα όπλα, εκρηκτικά και πολλές χιλιάδες σφαίρες, καθώς και υπολογιστές και ηλεκτρονικές συσκευές που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο σερίφης.

Ο δράστης της επίθεσης, συναξιούχος λογιστής ζούσε στο Μεσκίτ, μια μικρή πόλη περίπου 18.000 κατοίκων στη Νεβάδα, σε μια νεόδμητη, «πολύ ήσυχη» συνοικία, όπου διαμένουν κυρίως συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές αρχές.

Υπό οι του δράστη με το ΙΚ

Το προφίλ του Στίβεν Πάντοκ απέχει πολύ από αυτό των συνηθισμένων νεοσύλλεκτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία διαβεβαίωσε πως ο αμερικανός συνταξιούχος ήταν «στρατιώτης» της που είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ πριν από «μερικούς μήνες».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση