Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ομπάμα: Να μην υποκύψει η Αμερική στον φόβο
Ομπάμα: Να μην υποκύψει η Αμερική στον φόβο

Ομπάμα: Να μην υποκύψει η Αμερική στον φόβο

μην υποκύψουν στο φόβο κάλεσε ο Μπαράκ Ομπάμα τους Αμερικανους. Ο Ομπάμα σύστησε στους της χώρας του να παραμείνουν ψύχραιμοι απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους και των οικονομικών αναταράξεων.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος κάλεσε τους Αμερικανούς να υποστηρίξουν «τις εξαιρετικού χαρακτήρα αλλαγές» που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ενώ απευθυνόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις υπερβολικές δηλώσεις που αφορούν την οργάνωση , σύμφωνα με τις οποίες ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον “τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο”. “Παίζουν το παιγνίδι των τζιχαντιστών”, προειδοποίησε.

“Τα πλήθη των μαχητών στις καρότσες των τζιπ και οι διαταραγμένοι εγκέφαλοι που συνωμοτούν σε διαμερίσματα και γκαράζ αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους και πρέπει να συλληφθούν. Αλλά δεν αποτελούν απειλή για την ύπαρξη του Εθνους μας”, είπε κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ομιλίας για την Κατάσταση της Ενωσης.

“Εάν αμφιβάλλετε για τη δέσμευση της Αμερικής – ή για τη δική μου δέσμευση στην απόδοση δικαιοσύνης- ρωτείστε τον Οσάμα μπιν Λάντεν!”, είπε.

Αυτό το παραδοσιακό ραντεβού ήταν για τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών η τελευταία ευκαιρία για να απευθυνθεί στους Αμερικανούς, πριν η Ουάσινγκτον και η υπόλοιπη χώρα παραδοθούν στον ίλιγγο των εκλογών.

Το να κάνει κανείς λόγο για παρακμή της αμερικανικής ς αποτελεί “πολιτικό μύθευμα”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στις κινδυνολογικές δηλώσεις τους δισεκατομμυριούχου τόναρλντ Τραμπ.

Αναφερόμενος στις σημαντικές αλλαγές που συνέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους – και ιδιαίτερα στα διαδοχικά μεταναστευτικά κύματα- δήλωσε: “Κάθε φορά, ορισμένοι σας έλεγαν να φοβάστε το …Και κάθε φορά νικήσαμε αυτούς τους φόβους”.

Στις αρχές του Δεκεμβρίου, ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε τις “κυνικές και καταστροφολογικές” δηλώσεις του μετά την πρότασή του για την απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση