Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ομπάμα: «Καμία αξιόπιστη πληροφορία για τρομοκρατική απειλή κατά των ΗΠΑ»
Ομπάμα: «Καμία αξιόπιστη πληροφορία για τρομοκρατική απειλή κατά των ΗΠΑ»

Ομπάμα: «Καμία αξιόπιστη πληροφορία για τρομοκρατική απειλή κατά των ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπράκ κθησύχασε σήμερα τους Αμερικανούς, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα είναι ασφαλής ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Ημέρας των Ευχαριστιών. Ο τόνισε πως χρειάζεται επαγρύπνηση, πάντως δεν υπάρχουν «αξιόπιστες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες περί σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο αμερικανό έδαφος.

«Λαμβάνουμε κάθε πιθανό μέτρο για να κρατήσουμε ασφαλή την πατρίδα μας», είπε ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, πλαισιωμένος από κορυφαίους συμβούλους του σε θέματα αντιμετώπισης της ς και εθνικής ασφαλείας.

«Δεν είμαστε ενήμεροι για καμιά συγκεκριμένη και αξιόπιστη πληροφορία που να υποδεικνύει (ς τρομοκρατών) στην πατρίδα», επέμεινε.

Ο Ομπάμα συναντήθηκε νωρίτερα με τους συμβούλους του και ενημερώθηκε σχετικά με τις εξελίξεις μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, όπως εξήγησε. Τόνισε πως είναι «κατανοητό» το γεγονός πως οι Αμερικανοί ανησυχούν για την ενόψει και του εορταστικού τριημέρου, αλλά τους κάλεσε να ταξιδέψουν και να γιορτάσουν όπως προγραμζαν την Ημέρα των Ευχαριστιών (από την 26η Νοεμβρίου) αφού, όπως διαβεβαίωσε, τα στελέχη των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας «κάνουν υπερωρίες». Ακόμη, τόνισε πως το κοινό στις θα ενημερωθεί εάν υπάρξει κάποια απειλή.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτος έχουν «εξαλείψει» ηγέτες-κλειδιά των τζιχαντιστών και προκαλούν προβλήματα στις γραμμές ανεφοδιασμού τους. Ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε πως «εντείνουμε την πίεση» στο ΙΚ «όπου κι αν βρίσκεται, και δεν θα την μειώσουμε».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση