Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ομπάμα: «Ευγνώμονες για τη συνεργασία με Μέρκελ»
Ομπάμα: «Ευγνώμονες για τη συνεργασία με Μέρκελ»

Ομπάμα: «Ευγνώμονες για τη συνεργασία με Μέρκελ»

AFP,REUTERS

Ο Αμερικνός πρόεδρος Μπράκ Ομπάμα δήλωσε πριν την έναρξη της Συνόδου στις Βαυαρικές Αλπεις ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την επιθετική στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και τις του εξτρεμισμού αλλά και της κλιματικής αλλαγής.

«Τις επόμενες δύο ημέρες θα συζητήσουμε για το κοινό μας μέλλον, την παγκόσμια που δημιουργεί θέσεις εργασίας και ευκαιρίες, καθώς και το πώς η Ε.Ε. θα παραμείνει ισχυρή σφυρηλατώντας νέες εμπορικές συν στον Ατλαντικό, αλλά και για το πως θα “απαντήσουμε” στην επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία και για το πώς θα καταπολεμήσουμε τις του εξτρεμισμού αλλά και της κλιματικής αλλαγής», είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε πως «σε όλα αυτά τα ζητήματα είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Αγκελα Μέρκελ».

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «φίλη-χώρα και σημαντικό εταίρο» παρά τις περιστασιακές διαστάσεις απόψεων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ τόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα, πριν από τη σύνοδο κορυφής της , ότι η μόνη πιθανή συζήτηση σχετικά με εις βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση θα αφορά την ενίσχυσή τους.

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση πρόκειται να λήξουν τον Ιούλιο. Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, ουσιαστικά δηλαδή θα παραταθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση γι αυτό.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση