Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ομιλία του Προέδρου Juncker στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «Kατάσταση της Ένωσης»
Ομιλία του Προέδρου Juncker στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «Kατάσταση της Ένωσης»

Ομιλία του Προέδρου Juncker στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την «Kατάσταση της Ένωσης»

 Την πρώτη του για την «Κατάσταση της Ένωσης» (State of the Union speech) θα εκφωνήσει την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 10:00, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, JeanClaude Juncker, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφερόμενος στις μεγάλες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά την υλοποίηση των 10 προτεραιοτήτων της Επιτροπής.

Θα αναλύσει επίσης το πολιτικό του όραμα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση το οποίο θα καταρτιστεί το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής για το και μετά.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο καίριο θέμα της μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών, με την κατάθεση νέας βελτιωμένης πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από τα πλέον βεβαρημένα (Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία) σε άλλες χώρες μέλη. Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει  κατάλογο “ασφαλών χωρών προέλευσης” και ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Η του Προέδρου Juncker για την «Κατάσταση της Ένωσης» θα δώσει το έναυσμα για διαβουλεύσεις με το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με το πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής. Αποτελεί δε σημαντικό στοιχείο του δομημένου διαλόγου μεταξύ των θεσμικών οργάνων.

Η ομιλία θα διαρκέσει 45 λεπτά και θα ακολουθήσει συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (έως τις 13:00 ώρα Ελλάδας).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά (live stream) την ομιλία του Προέδρου Juncker με ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά μέσω της ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την περίσταση: http://ec.europa.eu/priorities/soteu/

Στην ίδια σελίδα θα υπάρχει επίσης live blog με γραφικά, χαρακτηριστικά αποσπάσματα, επιλεγμένα tweets, κλπ.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της ομιλίας και της συζήτησης μέσω twitter με hashtag #SOTEUαλλά και μέσω του λογαριασμού της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Το τελικό κείμενο της ομιλίας του Προέδρου Juncker θα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέσω της ίδιας ιστοσελίδας αλλά και από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα μέσω δελτίου Τύπου.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση προέδρου ΟΛΒ ΑΕ με αντιπροσωπεία του #ΣΙΤΕΣΑΠ #ΣΙΤΕΣΑΠ - https://t.co/5WlFr2upTK -

  • Σε τροχιά ολοκλήρωσης η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου #ηλεκτρικήδιασύνδεση #Σκιάθος - https://t.co/ErBqLBSSMX -

  • Ξεκινά η Ενισχυτική Διδασκαλία στη Γ' Λυκείου #ενισχυτικήδιδασκαλία - https://t.co/QErpFMbHU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση